Het nieuwe Zeeuwse oesterseizoen is van start gegaan. Fijnproevers kunnen weer genieten van de platte oester, de creuse én de populaire tafeloester. Die laatste is het succesverhaal van de voorbije jaren: een innovatieve teeltmethode die…
Lees verderMaxima Seafood lanceert een nieuw merk: Realsashimi. Het bedrijf speelt daarmee in op de groeiende belangstelling voor tonijn die geschikt is voor rauwe consumptie. Met dit label wil Maxima Seafood inspelen op de vraag naar…
Lees verderVolgens recente CBS-cijfers lag de prijs van vis in de eerste zes maanden van dit jaar 1,4% hoger dan een jaar eerder. Binnen het assortiment liepen verse schaal- en schelpdieren in prijs op, terwijl verse…
Lees verderUrk vormt op vrijdag 26 september 2025 het toneel voor een gezamenlijke Kennis- en Netwerkdag van de Nederlandse Vissersbond, het Landelijk Platform Visserij Onderwijs (LPVO) en Vistikhetmaar. Het programma richt zich op de sociale pijlers…
Lees verderNa meer dan tien jaar wachten zijn sardines uit Spanje en Portugal opnieuw voorzien van het MSC-keurmerk. Daarmee wordt de duurzame vangst van een van de meest iconische vissoorten van het Iberisch schiereiland officieel erkend.…
Lees verderDe Heeren van de Vis uit Veenendaal werkt al ruim twintig jaar samen met De Bakwandenfabriek. Wat voor eigenaar Nico Rosendaal het verschil maakt? Dat er écht wordt meegedacht. ‘Slimmer ruimtegebruik, schonere olie, lager gasverbruik…
Lees verderKant-en-klaarmaaltijden winnen snel terrein, zowel in viswinkels als bij ambulante verkoopwagens. Inspelen op die ontwikkeling hoeft volgens Maurijn van der Werf, rayonmanager van Epos, helemaal niet ingewikkeld te zijn. ‘Onze maaltijdsauzen zijn daar een perfecte…
Lees verderDe vraag naar kant-en-klare maaltijden groeit al jaren. Consumenten willen gemak, maar verwachten tegelijk de kwaliteit en versheid die jij als visspecialist of versspecialist biedt. Met het 123Meals-concept van Degens speel je hier perfect op…
Lees verderDe Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) organiseert de tweede editie van VisMatch: een compact beursevent waar visspecialisten en leveranciers elkaar ontmoeten, inspireren en versterken. Na het succes van twee jaar geleden, met meer dan honderd…
Lees verderDe eerste oogst is in juli binnengehaald van ’s werelds eerste commerciële zeewierboerderij binnen een offshore windpark. De boerderij genaamd North Sea Farm 1 wordt uitgevoerd door een consortium onder leiding van North Sea Farmers…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- …
- 15
- Volgende »