Nieuws

Zeeuws oesterseizoen geopend: tafeloester in de lift

25/09/2025

Het nieuwe Zeeuwse oesterseizoen is van start gegaan. Fijnproevers kunnen weer genieten van de platte oester, de creuse én de populaire tafeloester. Die laatste is het succesverhaal van de voorbije jaren: een innovatieve teeltmethode die…

Lees verder

Maxima Seafood introduceert nieuw merk Realsashimi

16/09/2025

Maxima Seafood lanceert een nieuw merk: Realsashimi. Het bedrijf speelt daarmee in op de groeiende belangstelling voor tonijn die geschikt is voor rauwe consumptie. Met dit label wil Maxima Seafood inspelen op de vraag naar…

Lees verder

Visprijzen licht omhoog: vooral schaal- en schelpdieren duurder

13/09/2025

Volgens recente CBS-cijfers lag de prijs van vis in de eerste zes maanden van dit jaar 1,4% hoger dan een jaar eerder. Binnen het assortiment liepen verse schaal- en schelpdieren in prijs op, terwijl verse…

Lees verder

Gezamenlijke Kennis- en Netwerkdag op Urk

13/09/2025

Urk vormt op vrijdag 26 september 2025 het toneel voor een gezamenlijke Kennis- en Netwerkdag van de Nederlandse Vissersbond, het Landelijk Platform Visserij Onderwijs (LPVO) en Vistikhetmaar. Het programma richt zich op de sociale pijlers…

Lees verder

MSC-certificering terug voor Iberische sardines

13/09/2025

Na meer dan tien jaar wachten zijn sardines uit Spanje en Portugal opnieuw voorzien van het MSC-keurmerk. Daarmee wordt de duurzame vangst van een van de meest iconische vissoorten van het Iberisch schiereiland officieel erkend.…

Lees verder

Heeren van de Vis over De Bakwandenfabriek: ‘Geen stilstand én altijd die centimeters winst’

12/09/2025

De Heeren van de Vis uit Veenendaal werkt al ruim twintig jaar samen met De Bakwandenfabriek. Wat voor eigenaar Nico Rosendaal het verschil maakt? Dat er écht wordt meegedacht. ‘Slimmer ruimtegebruik, schonere olie, lager gasverbruik…

Lees verder

Epos sauzen maken bereiding van kant-en-klaar vismaaltijden eenvoudig

12/09/2025

Kant-en-klaarmaaltijden winnen snel terrein, zowel in viswinkels als bij ambulante verkoopwagens. Inspelen op die ontwikkeling hoeft volgens Maurijn van der Werf, rayonmanager van Epos, helemaal niet ingewikkeld te zijn. ‘Onze maaltijdsauzen zijn daar een perfecte…

Lees verder

123Meals: smaakvolle gemaksgerechten voor jouw toonbank

12/09/2025

De vraag naar kant-en-klare maaltijden groeit al jaren. Consumenten willen gemak, maar verwachten tegelijk de kwaliteit en versheid die jij als visspecialist of versspecialist biedt. Met het 123Meals-concept van Degens speel je hier perfect op…

Lees verder

VisMatch 2025: ‘Make the Match!’ op Urk

10/09/2025

De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) organiseert de tweede editie van VisMatch: een compact beursevent waar visspecialisten en leveranciers elkaar ontmoeten, inspireren en versterken. Na het succes van twee jaar geleden, met meer dan honderd…

Lees verder

Allereerste oogst van zeewierboerderij op Noordzee

01/09/2025

De eerste oogst is in juli binnengehaald van ’s werelds eerste commerciële zeewierboerderij binnen een offshore windpark. De boerderij genaamd North Sea Farm 1 wordt uitgevoerd door een consortium onder leiding van North Sea Farmers…

Lees verder